Valencia

De stad Valencia

Met zo’n kleine miljoen inwoners is de stad Valencia de derde stad van Spanje en in opkomst. De grote broers Barcelona en Madrid liggen allebei op zo’n350 kilometerafstand en dus kunt er eventueel voor kiezen, om uw bezoek aan Villa Valencia onderdeel te maken van een uitgebreide stedentrip. De provincie en haar hoofdstad zijn van oorsprong bekend om de Typisch straatje in Valenciasinaasappels en paella. Velen weten niet dat de stad Valencia veel mooie bezienswaardigheden heeft.

De combinatie van een rijk historisch verleden met een ontspannen spaanse sfeer, zal u verrassen. Er is voor ieder wat wils: historische gebouwen, musea, een stadstrand, een stadspark, heerlijk eten en de bijzondere architectonische stad der kunsten en wetenschap van architect Calatrava. Omdat Valencia steeds meer ontdekt wordt, krijg je ook meer mogelijkheden, zoals fietstours of de bekende bustour. Het blijft een overwegend spaanse stad en de belangrijke culture plekken worden daarom veelal door de Spanjaarden zelf bezocht.

Kortom, neem de tijd om deze stad te ontdekken. Om uw bezoek al een beetje voor te bereiden, hebben wij alvast enkele tips voor u.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...
Valencia, 9.0 out of 10 based on 6 ratings