Blog

Hoe voorkom je hoge internetkosten in het buitenland?

De zomervakanties komen langzamerhand in zicht en bij de meeste mensen gaat de smartphone, tablet of laptop gewoon mee in de handbagage. Internet is bijna niet meer weg te denken in ons dagelijks leven maar ook niet tijdens onze vakanties in het buitenland.

Maar dan het volgende: kom je thuis van een heerlijke, relaxte vakantie, ligt er een gepeperde rekening van je telecom (mobiel internet) provider op de deurmat. En je had al meer geld uitgegeven tijdens je vakantie dan dat de bedoeling was..

Hoe voorkom je hoge internetkosten in het buitenland? Behalve dat Villa Valencia natuurlijk beschikt over WiFi hebben we een aantal tips op een rijtje gezet om hoge internetkosten in het buitenland te voorkomen.

Tips:

(Geen zin in lezen? Bekijk hier het filmpje van KPN)

- Wil je absoluut geen kosten, zet de functie ‘data roaming’ uit op je mobiele toestel. Kijk hiervoor in de handleiding van je toestel
- Gebruik waar mogelijk (gratis) WiFi-hotspots. Bijvoorbeeld in de villa, in een hotel, in restaurants, in het openbaar vervoer of op het terras

Maak geen gebruik van:
- Bellen via internet
- Radio luisten of online muziek luisteren
- Spotify gebruiken
- Online video’s bekijken (video streaming)
- Downloaden van foto’s in hoge kwaliteit of bestanden
- Downloaden van applicaties
- Automatische synchronisatie applicaties zoals: e-mail, Twitter, LinkedIn applicaties, Facebook, Hyves, etc.
- Gebruik van clouddiensten zoals iCloud

Indien je toestel het ondersteunt, kan je instellen dat voor e-mail alleen de berichtkoppen (headers) als eerste worden gedownload. Je kunt vervolgens zelf bepalen of je het belangrijk genoeg vindt om het totale bericht te downloaden, eventueel met de bijlagen die aan de e-mail zijn toegevoegd. Kijk voor de precieze mogelijkheden in de handleiding van je mobiele toestel.
(Bron: KPN)

Kan je op het strand of onderweg echt niet zonder internet? Overweeg dan een prepaid mobiel internet abonnement in het land zelf of neem een zgn. Droam mee. Dit is je eigen, kleine Wifi-hotspot die je vanuit Nederland meeneemt. Zie de website van Droam. Een aantal Spaanse autoverhuurbedrijven zoals Goldcar bieden deze service inmiddels ook aan.

Alvast prettige vakantie!

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...
Hoe voorkom je hoge internetkosten in het buitenland?, 9.5 out of 10 based on 2 ratings