Blog

De nieuwe badkamer is klaar!

Zo in m’n sas met (piep).. ken je die reclamespot nog?

Om de zoveel tijd proberen wij m.b.v. de verhuurinkomsten het huis verder te perfectioneren. Zo hebben we in het begin het zwembad en het bijbehorende terras geheel laten renoveren om een aantal jaren daarna de elektriciteit ‘aan de buitenkant’ te vernieuwen.

Twee jaar geleden was de keuken aan de beurt, we kregen eindelijk een vaatwasser (die we in Nederland niet hebben) en veel meer kastruimte. Diegenen die nadien in Villa Valencia waren geweest, waardeerden deze welkome upgrade.

We kregen de smaak te pakken dus de afgelopen 10 dagen hebben we samen met een vriend die in Spanje woont, de badkamer een totale makeover gegeven. In december hadden we al een aantal voorbereidingen getroffen zoals het uitkiezen van de tegels, de kranen en het natuurstenen wastafelblad.

We konden ons dus totaal focussen op de verbouwing. Eerst het loodzware, gietijzeren bad op grote badhanddoeken het huis uitschuiven, dat ding was nl NIET te tillen zo zwaar. Vervolgens de inbouwkast gesloopt en ook het bidet eruit gehaald. Nu hadden we een mooie ruimte van ongeveer 3.50 bij 1.50 om een ruime inloopdouche, de bestaande WC en 2 wasbakken te maken. Toch handig als je met 6 of 7 mensen in de villa verblijft.

Nadat we de badkamer ‘kaal hadden getrokken’ hebben we eerst het vloertje gestort voor de inloopdouche plus de douchewand gemetseld, de waterleidingen verlegd en de 2 pilaartjes voor het wastafelblad neergezet. De inloopdocuhe is nu ongeveer 90 cm. breed, lekker ruim dus!

Die fameuze roze bloemetjestegels hebben we laten zitten.

1. Omdat we bang waren dat de rest van de muur ook mee zou komen, die muurtjes hebben ze nl. destijds niet al te breed gemaakt…

2. Ook met de tegels zou mogelijkerwijs de oude cementlaag soms meekomen en soms niet met als gevolg dat je veel moet bikken en weer moet vullen. Dus de oude tegels schoongemaakt, opgeruwd en met een speciale tegellijm de nieuwe tegels erover heen geplakt.

De eerste dag tegelen ging als een speer maar we hadden ook de makkelijkste wand uitgekozen, lekker strak, geen onderbrekingen. De volgende dagen waren wat lastiger: hoekjes om, bollingen in de muur wegwerken, om raam en leidingen heen tegelen. Van die dingen.. Dachten dat we alles gehad hadden, begonnen we met de mooie mozaiktegeltjes. Deze zaten op matjes van 30 bij 30 cm. Het nadeel was dat deze matjes als een plumpudding op de tegellijm in elkaar zakte, het zag er niet uit! Uiteindelijk hebben we de matjes eerst op de grond met ducktape verstevigd en dan letterlijk met diezelfde tape in de lijm ‘ opgehangen’. Een uitkomst! Daarna ook het douchevloertje betegeld met mooie natuursteentjes van elk 5cm groot

De laatste paar dagen kwam het afwerken: eerst alles voegen, de douchekraan monteren en als ultieme beloning het mooie, natuurstenen blad op de pilaartjes leggen met de porseleinen wasbakjes met vierkanten kranen. Mooie brede spiegel erboven en klaar!

En ja, het waren lange dagen van meestal 10 tot 12 uur per dag en ja, de ruggetjes en ledematen deden soms flink pijn en ja, een verwensing passeerde weleens de revue als het weer eens niet lukte met de elektra of het correct op maat zagen van de tegels etc. etc. maar het eindresultaat mag er zijn, vinden we! We hopen dat iedereen die Villa Valencia aandoet lekker gaat genieten van de nieuwe ‘natte cel’ na een stranddag of een lui ligdagje aan het zwembad.

Zo in onze sas met… de nieuwe badkamer!

Mark & Monique

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...
De nieuwe badkamer is klaar!, 10.0 out of 10 based on 1 rating