Markten

Op verschillende dagen in en rondom de stad zijn er kleine tot grote markten. In de nabijgelegen dorpen bestaan de markten vaak uit etenswaren en minder uit kleding. Maar ga je naar een van de markten in de stad van Valencia, dan is het heerlijk neuzen tussen allerhande kleding en tassen. De marktjes eindigen rond 14.00 uur.

Iedere maandagochtend is het een gezellige drukte in de straten rondom Mercado de Ruzafa, waar je kunt snuffelen in de vele marktkraMercado Ruzafaampjes. Als je klaar bent met winkelen, ga je natuurlijk een kopje koffie drinken bij de Churreria, waar je ‘churros’ koopt: die ándere specialiteit van Valencia. Het is een soort oliebol met suiker of chocoladesaus, lekker!

Op dinsdagochtend vind je een kledingmarkt in de straten rondom het Estacion del Norte. Het voordeel van deze locatie is natuurlijk, dat je er met de trein naartoe kunt en direct naast de markt uitstapt.

Komt dinsdagochtend niet zo goed uit, ga dan woensdagochtend naar de markt vlakbij de Algemene Universiteit van Valencia gelegen aan de Avenida del Cid. Je rijdt deze makkelijk aan via de A3, maar er stopt ook een metro (Avenida del Cid). De markt  begint op de Carrer de José Maestre.

Als je toch van plan was om het stadstrand Malvarossa te bezoeken, dan kun je eerst even rondkijken op de markt die hier uitsluitend gedurende de zomermaanden op de aangrenzende boulevard staat. Ter indicatie, de markt begint vlakbij hotel Las Arenas. Wil je niet naar de stad rijden, dan kun je natuurlijk ook altijd naar Lliria gaan op donderdagochtend. Dit stadje ligt op ongeveer 15 minuten rijden van Vakantiehuis Valencia.

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...
Markten, 8.5 out of 10 based on 4 ratings