Fietsen en wandelen

La RodanaIn het voor- en najaar is het lekker fietsen en wandelen in Spanje. Grenzend aan urbanisatie Monte Horquera, waar Vakantiehuis Valencia ligt, begint het beschermde natuurpark ‘La Rodana’. Hier zijn enkele kleine wandel- en mountainbike paden uitgezet, met mooie uitzichten over het achterland maar ook richting de stad Valencia. Je hoeft dus niet eerst de auto in om te kunnen genieten van de natuur.

In de stad Valencia maar ook daarbuiten wordt fietsen steeds meer gestimuleerd. Sinds kort is er daarom ook een nieuw fietspad aangelegd in de oude bedding van de rivier Turia. Via dit fietspad kun je helemaal tot in de stad Valencia fietsen. Daarnaast raden wij je aan om een comfortabele stadsfietsen van het merk Cortina te huren bij Verrassend Valencia. Dit is van Nederlandse eigenaren dus je kan alles in het Nederlands regelen. Ze bieden ook leuke fietstours aan met een enthousiaste Nederlandse gids langs de highlights en verborgen plekjes van de stad. Kijk voor meer informatie op Verrassend Valencia Fietstour 

Voor meer natuurschoon kan je ook naar het Albufera-meer gaan. Dit ligt ten zuiden van de stad Valencia. Ook in dit vogelrijke natuurpark zijn wandel- en fietsroutes uitgezet. Rondom het meer zal je ook de rijstvelden ontdekken, waar de rijst voor de wereldbekende Paella wordt verbouwd en gegeten, vooral op zondag in het dorpje El Palmar.

 

 

GD Star Rating
loading...
GD Star Rating
loading...
Fietsen en wandelen, 8.0 out of 10 based on 4 ratings